Zeker leren lezen

LinksTintelTuin

Freinetschool de TintelTuin is de eerste school die aan de slag ging met Alfabetcode-aanpak. Als u pioniers wilt leren kennen, klik dan hier.

Terug naar boven.

Stichting Schriftontwikkeling

De Stichting Schriftontwikkeling is opgericht door een aantal Nederlandse staatsgediplomeerde handschriftdocenten. Doel is de kwaliteit van het handschriftonderwijs te verbeteren. Wat eraan schort, hoe het beter kan en waarom de gangbare ideeën over dysgrafie en motoriek een misvatting zijn, u vindt het allemaal hier.

Terug naar boven.

Schrift

Schrift is voorlopig de enige handschriftmethode in het Nederlandse taalgebied die de naam methode waard is. U leert ze hier kennen.

Terug naar boven.

Phono-Graphix

Phono-Graphix is de door Diane McGuinness bedachte leesmethode die model stond voor de Alfabetcode. Als u het Phono-Graphix-logo vergelijkt met het Alfabetcode-logo op deze website, ziet u meteen dat de Alfabetcode veel hoger inzet op handschriftkwaliteit. Toch is een bezoek aan de Phono-Graphixwebsite meer dan de moeite waard. Vooral de pagina’s over research zijn een aanrader. Wat onderzoekers over de positieve effecten van Phono-Graphix te melden hebben, geldt namelijk wellicht ook voor de Alfabetcode.

Terug naar boven.

Standaard uitgeverij

Standaard Uitgeverij is een onafhankelijk uitgeefhuis. Haar verschillende uitgeverijen en andere activiteiten vormen samen de grootste Vlaamse uitgeefgroep. Exit dyslexie heeft onderdag gekregen bij Manteau. Manteau maakt namelijk boeken die mensen gelukkig maken.

Terug naar boven.

Nikslexie: de Alfabetcode-film

Klik op de afbeelding om de documentaire te bekijken.

Basiskoppelingen oefent u zo

Klanken herkennen? Letters schrijven? Basiskoppelingen maken? Klik op de afbeelding en kijk hoe dat gaat.

Vlotheid trainen gaat zo

Klik op de afbeelding om de tutorial te bekijken.

Verboden vraag: Kun je dyslexie voorkomen?

De Alfabetcode bij Van Gils en Gasten

Klik op de afbeelding om een fragment van het gesprek te bekijken.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux