Zeker leren lezen

Dyslexie moet wegZo stelt redacteur Raymond Noë Exit dyslexie voor aan de lezers van het tijdschrift Onze Taal. En hij legt beknopt uit hoe het zit.

‘De Vlaamse taalkundige Erik Moonen verzet zich al lange tijd tegen de gedachte dat dyslexie een hersenafwijking is waar je je maar bij moet neerleggen. Bovendien vindt hij de meeste taallesmethodes ongeschikt om er iets aan te doen. Met goed lees-, schrijf- en spelonderwijs kun je ieder kind helpen, zo stelt hij, maar dat vraagt inzet van de leerkracht of begeleider, en die moet wel weten wat hij/zij moet doen. In zijn
lijvige boek Exit dyslexie legt hij eerst uit wat leerkrachten moeten weten over leren lezen, schrijven en spellen, en vervolgens hoe ze dat op een succesvolle manier aan kinderen kunnen leren. Het boek bevat veel instructie en aanwijzingen voor oefeningen.’ (Onze Taal, februari-maart 2020, p. 34)

Voor de eerlijkheid: Onze Taal zegt dat vermelding in boekenrubriek geen aanbeveling is. Maar veel reserves van de redactie vallen er in Noë’s stukje niet te ontdekken.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nikslexie: de Alfabetcode-film

Klik op de afbeelding om de documentaire te bekijken.

Basiskoppelingen oefent u zo

Klanken herkennen? Letters schrijven? Basiskoppelingen maken? Klik op de afbeelding en kijk hoe dat gaat.

Vlotheid trainen gaat zo

Klik op de afbeelding om de tutorial te bekijken.

Verboden vraag: Kun je dyslexie voorkomen?

De Alfabetcode bij Van Gils en Gasten

Klik op de afbeelding om een fragment van het gesprek te bekijken.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux