Zeker leren lezen

Corona: wat nu met de kinderen?Hoe houdt u ze zinvol bezig? Laat ik iets simpels voorstellen: leer ze lezen. Als ze daar nog niet mee begonnen zijn op school, begint u met een schone lei. Als ze wél begonnen zijn, maar het loopt een beetje stroef, dan leert u ze hoe het vlotter gaat. Dat gaat zo.

Stap 1. U haalt Exit dyslexie in huis. U leest het eerste deel. Wilt u iets vragen, dan mailt u.

Stap 2. U bent bij deel twee. U kopieert de blaadjes met hulplijntjes achteraan in het boek. (U kunt ook Schriftcode– of lege schriftjes met goede hulplijntjes bestellen.) U neemt een fijne gelschrijver (0,5 mm) of desnoods een fijn vulpotlood. U volgt gewoon de instructies in Exit dyslexie. En voor u het weet, bent u samen vertrokken. Loopt u ergens tegen aan, dan mailt u.

Stap 3. Tegen het einde van het corona-isolement hebt u samen ontdekt hoe het schrift werkt en zijn uw kinderen flink op weg om vlotte en gretige lezers te worden. Geef u nu niet op. Werk nog wat door tot ze vlotte lezers zijn. En als u vragen hebt over hoe verder moet, dan mailt u.

Waarom zou u het niet kunnen? Exit dyslexie is gemaakt voor mensen zoals u. Wilt u weten wat voor post ik krijg van mensen die het echt hebben geprobeerd? Die gaat zo: Elke dag iets kunnen wat je de vorige niet kon, dat is pas leuk. Of: Zeker, we zijn betere lezers en betere spellers geworden,  en veel meer dan dat – we zijn ook beter vrienden.

Waarom zou u het niet doen? Leer ze gewoon goed lezen.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nikslexie: de Alfabetcode-film

Klik op de afbeelding om de documentaire te bekijken.

Basiskoppelingen oefent u zo

Klanken herkennen? Letters schrijven? Basiskoppelingen maken? Klik op de afbeelding en kijk hoe dat gaat.

Vlotheid trainen gaat zo

Klik op de afbeelding om de tutorial te bekijken.

Verboden vraag: Kun je dyslexie voorkomen?

De Alfabetcode bij Van Gils en Gasten

Klik op de afbeelding om een fragment van het gesprek te bekijken.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux