Leer elk kind lezen

Bekijk het eens andersCampagnes om gesukkel met letters aantrekkelijk te maken: 'Ik doe nog steeds mijn broek vol, maar ik mijn therapeut heeft me geleerd dat het zo prima is. Ik ben zoals ik ben.' Willen we dan echt niets beters?

Campagnes om gesukkel met letters aantrekkelijk te maken: ‘Ik doe nog steeds mijn broek vol, maar mijn therapeut heeft me geleerd dat het zo prima is. Ik ben zoals ik ben.’ Willen we dan echt niets beters?

Bekijkt u het zo. Lezen is een techniek en die moet worden aangeleerd. Net als autorijden. Sukkelen met autorijden is geen teken van domheid, sukkelen met lezen is dat ook niet. Waar het om gaat is: hoe goed krijg je het aangeleerd? Hoe beter, hoe kleiner de kans dat het misgaat. En hoe makkelijker we aannemen dat sommige kinderen dyslectisch zijn en het niet kunnen leren, hoe groter de kans dat het misgaat.

Dyslexie-is-coel-en-seksie-500x500Dus: vraagt u zich maar niet af wat er mis is met uw kind, als lezen niet lukt. Vraagt u zich liever af wat er mis is met het onderwijs dat hij heeft gekregen, wat hij eigenlijk heeft geleerd en of dat wel klopt. En u zult zien: dyslexie mag dan een populair denkspoor zijn, het is een dwaalspoor. De waarheid is: elk kind kan een vlotte lezer worden en u kunt het elk kind leren.

Met het goede materiaal en de goede mindset kunt u dat.

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux